De AIA Sportzomer

De AIA Sportzomer zit er bijna op. Vandaag komt het laatste team dat op outreach was terug vanuit Israel. En wat een bijzonder zomer was het weer!

Voorbereidingsconferentie

De zomer startte met een voorbereidingsconferentie in het pand van Youth for Christ voor alle teams die op outreach gingen in Nederland of buitenland. Met ongeveer 70 mensen hebben we niet alleen een heel gezellige, maar vooral ook goede toerustingsweek gehad. Iedere dag verzorgden we voor de deelnemers bijbelstudie, workshops en teammomenten. Elke avond was er een dienst waarin het thema van dit jaar ‘As it is in Heaven’ centraal stond. We hebben gemerkt dat deelnemers groeiden in hun geloof en lef hadden om nieuws stappen te zetten op geestelijk en persoonlijk vlak.

Na de conferentie vertrokken de teams naar de verschillende kerken die we dienen in Nederland, Spanje en Israel. Tijdens de outreaches zijn er opnieuw veel prachtige dingen gebeurd. Met veel mensen is gesproken en zijn getuigenissen gedeeld en is gebeden. Jongeren uit de teams hebben zichzelf en God beter leren kennen en hebben aangegeven verder te willen groeien. We zijn God dankbaar voor het werk dat Hij doet in levens van mensen en zien er naar uit hoe we komend seizoen verder mogen investeren in de levens van jonge mensen.

Sportkampen

Op de dag dat de voorbereidingsconferentie afgelopen was, startte het toerustingsweekend voor de coaches van Sportkampen. Wilhelm was hier samen met Maurits en Jolijn. Maurits als een van de muzikanten van de band en Jolijn om tijdens het wekend praktisch te helpen en de week daarna als deelnemer van Sportkampen.

Sportkampen was in één woord: indrukwekkend! We zijn onder de indruk geraakt hoe God ondanks onze niet geheel vlekkeloze voorbereidingen (in korte tijd, met een nieuw team en een aantal onervaren mensen), gewoon doorgaat met zijn Werk. Aan het eind van de week konden we niets anders dan concluderen dat Hij degene is de alles onder controle heeft en grote dingen wil doen wanneer wij beschikbaar zijn om Hem te dienen.

We hebben genoten van alle tieners die op Sportkampen waren en de momenten van sport, fun en gezelligheid en ook van de momenten van teamtijd, gebed en persoonlijke gesprekken. Deze week heeft ons opnieuw laten zien dat het werk wat wij doen zo kostbaar en nodig is! Het moedigt ons aan om door te blijven gaan en te blijven investeren in de levens van jonge mensen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.