Guatemala

In januari had Wilhelm een gesprek met onze internationale directeur Larry Thompson over de toekomst van ons werk in Nederland en internationaal. Athletes in Action werkt in 65 landen en in de meeste van deze landen begeleiden we alleen sporters in hun leven van sport en geloof. In de meeste landen hebben we (nog) geen church based sports ministry, het model dat we in Nederland in de afgelopen jaren hebben bedacht en ontwikkeld: samenwerken met kerken in de wijk om te evangeliseren door middel van sport. We willen dit model graag verder verspreiden en andere landen mee dienen.

Larry heeft ons als gezin uitgenodigd om tijdens een conferentie van 23 juni tot 4 juli in Guatemala 6 workshops te geven over ons werk en leven in Nederland. Op deze conferentie worden duizenden kerkleiders en jeugdleiders uit het zuidelijk halfrond verwacht. Het zuidelijk halfrond is voor een flink deel het gebied van de wereld waar ontzettend veel mensen nog nooit de kans hebben gehad het evangelie te horen en waar de geestelijke nood groot is. Wij zien dit daarom ook als een geweldige zegen van God om onze visie en model te delen en leiders te inspireren om sport te gaan gebruiken in hun eigen stad zodat mensen daardoor Jezus leren kennen. Na deze conferentie zullen er door AIA een aantal trainingen worden georganiseerd voor de kerkleiders die verder willen met sports ministry.

Het zal je niet verbazen dat we erg geloven in ons werk en model van sports ministry. We willen dan ook niets liever dan dat ons werk groeit en meer kerken sports ministry gaan gebruiken. Daardoor zullen meer mensen Jezus leren kennen. We zien er enorm naar uit wat God gaat doen in de komende maanden. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van wat we meemaken in Guatemala en de impact die dat heeft.

Bekijk hieronder het filmpje dat we maakten om uitleg te kunnen geven over ons model van Church Based Sports Ministry.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.