Op reis naar Guatemala

Onze reis naar Guatemala zit er op! Met recht mag het een groot avontuur worden genoemd. Niet in de laatste plaats voor de kinderen. De jongsten hadden nog nooit gevlogen en dat leidde tot hilarische taferelen aan boord van het vliegtuig:


Na een erg lange reis van ruim 20 uur kwamen we in ons hotel aan. Daar ontdekten we wat een jetlag inhoud: midden in de nacht klaar wakker in je bed liggen en overdag halverwege de dag al zo moe zijn dat je heel graag wilt gaan slapen.

Voorbereidingen …

Na een dag bijkomen van de reis en jetlag, begonnen de voorbereidingen voor de workshops. Samen met collega’s vanuit Oekraïne, Brazilië, USA en Guatemala hebben we alle teksten, filmpjes en presentaties doorgenomen en geoefend. Ondertussen werden al onze teksten vertaald. De meeste aanwezigen op de conferentie spraken Spaans of Portugees dus bij elke workshops werd wat wij in het Engels vertelden, simultaan vertaald. We waren daarom ook erg gebonden aan een vast script zodat het voor de vertalers ook goed bij te houden was. Op de 2e oefendag werden alle workshop live geoefend op het podium met ondersteuning van alle audio visuele middelen. Gelukkig verliep dat allemaal goed en hadden we een goede generale repetitie. Tegelijk met het oefenen van de workshops werd onze informatie stand opgebouwd. Maurits en Jolijn hebben daar bij geholpen. Bij de stand werden ondertitelde filmpjes van het AIA werk in Oekraïne, Brazilië en Nederland vertoond zodat de mensen een beter beeld konden krijgen van wat we doen en welke impact dat heeft.

en de conferentie!

Na de voorbereidingsdagen was de start van de conferentie. Het gebouw waar deze werd gehouden was echt enorm en je waande je er in en voetbalstadion! De kerkzaal biedt plaats aan 12.000 mensen en daarnaast zijn er nog vele zalen en zaaltjes voor onder andere kinderwerk en andere zaken. De kerk had zijn zelfs zijn eigen parkeergarages rondom het gebouw.

   

Duizenden voorgangers en leiders van kerken uit heel veel verschillende landen waren naar Guatemala afgereisd. We zagen mensen uit Brazilië, Peru, Italië, Israel, Spanje, Mexico, Zweden, Afrika en zelfs Australië! Het thema van de conferentie was One God, One Mission, One Church. Bij de startdienst werden de leiders opgeroepen om op te staan en als toegewijde volgelingen van Jezus zijn Naam bekend te maken in de eigen stad, dorp en wijk. Een oproep die nauw aansluit bij onze missie en waar we van harte mee instemmen!

De verschillende workshops die we gaven waren erg geslaagd. Veel voorgangers en leiders van kerken hebben te kennen gegeven dat zij graag meer willen weten en getraind willen worden in sport ministry. Na de zomervakantie evalueren we hoe alles is verlopen en gaan we kijken hoe we deze mensen kunnen gaan trainen en helpen hun eigen sport ministry te starten.

Dagje uit en naar huis

Op de laatste dag van ons verblijf zijn we met alle mensen die mee hebben geholpen met de workshops en stand een dagje uit geweest naar het historisch stadje Antiqua dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit was een gezellige en leuke afsluiting van een drukke week.

De volgende dag vertrokken we al weer vroeg naar Nederland en na een lange reis van weer meer dan 20 uur kwamen we veilig thuis aan. De eerste dagen moesten we flink bijkomen, maar hebben we ook enorm na genoten van dit bijzondere avontuur!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.