Melloney: “In 2016 werd ik gevraagd om een training te volgen bij Athletes in Action. Ik had op dat moment nog niet door wat God met mij voor had en welke rol ik zou gaan spelen in de Korrewegwijk in Groningen.” Ze was deelnemer aan de Sportweek van Athletes in Action. Daarna raakte ze als vaste vrijwilliger betrokken bij het sporten met basisschoolkinderen op de vrijdagmiddag. In haar tienertijd kwam Melloney erachter wat ze écht wilde: “Ik wil onderdeel zijn van een groep positieve mensen door wie ik onvoorwaardelijk geliefd ben, waar ik mijn verhaal kwijt kan en waar ik bemoedigd word.”

Bij Athletes in Action stimuleren we jongeren om Jezus te leren kennen, zichzelf persoonlijk te ontwikkelen en dan in actie te komen. Melloney vertelt: “Door Bijbelstudie en teamleidersdagen blijf ik me bewust verder ontwikkelen. Ik ben God dankbaar voor mijn eigen ontwikkeling én wat dat voor effect heeft op de kids in de wijk. Zij komen wekelijks langs en elk kind krijgt specifieke aandacht. We zien hoe God verschil maakt in de levens van kinderen, en dat werk is nooit af.”

In 2017 werd Melloney opnieuw door Athletes in Action uitgedaagd om haar leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, en ze ging als teamleider van een sportproject in Wales aan de slag. Terug in Nederland nam Melloney de leiding over AiA-community ‘Het Pand Kids’ in Groningen. “Vanaf het allereerste moment hebben de kids mijn hart gestolen. De liefde en bemoediging die ik zelf ontving, geef ik nu aan hen door. Daar geniet ik enorm van.”

Athletes in Action helpt christelijke jongeren om hun geloof te delen via sport. Zo groeien zij zelf én hebben zij impact op het leven van anderen. Tijdens inspirerende events en avontuurlijke outreaches leren jongeren meer over Jezus én over zichzelf.

In een traject op maat groeien jongeren persoonlijk, geestelijk en in karakter. Hierna kunnen ze in de praktijk aan de slag om hun geloof te delen met hun teamgenoten en sportvrienden, klasgenoten en collega’s. Op deze manier krijgen steeds meer jongeren de kans om Jezus te leren kennen.

De kerk is dé plek om God te leren kennen en te groeien in geloof. Daarom werkt Athletes in Action nauw samen met lokale kerken dichtbij en ver weg, zodat de kerk impact kan hebben in zijn omgeving. Athletes in Action coacht en ondersteunt de kerk de kerk om via sport het evangelie te delen en een community te bouwen. Deze community vormt de brug tussen de kerk en de jeugd in de wijk. Het is dé plek waar christenen hun geloof en leven met Jezus delen, waardoor niet-christenen Hem leren kennen.

Melloney is één van de jongeren die gegroeid is naar een leiderschapsrol in één van de AIA-communities in  Nederland. We zien dat ons werk in de communities impact heeft op de christelijke en niet-christelijke jeugd in de omgeving. Het is onze droom om in 2025 in minimaal 20 steden een community te hebben, zodat minimaal 2000 jongeren bereikt worden met de liefde van Jezus.