Wilhelm & Anita Cnossen

Sport, geloof & avontuur

Sport has the power…

Kijk wat Nelson Mandela zei over de kracht van sport

“Sportministry is hét middel dat God ons heeft gegeven om vandaag de dag invloed te hebben in levens van mensen”. Dit klinkt als een grote gewaagde uitspraak, maar het is wel precies waar wij, als Athletes in Action, in geloven. In de afgelopen 22 jaar hebben we gezien dat sportministry wérkt. Samen met lokale kerken heeft AIA in honderden wijken overal ter wereld door sport invloed (gehad) in levens van mensen.

Jasper, een getalenteerde basketballer uit Bergen op Zoom ontdekte dankzij AIA dat God een levende God is die een relatie met hem wil. Omdat basketbal een van zijn grootste passies is kwam hij elke dag meedoen met het sportproject wat de lokale kerk organiseerde. Op het veld leerde hij door wat hij hoorde en zag dat geloven niet saai en achterhaald is. Jaspers leven veranderde en nu gebruikt hij zelf sport om te getuigen van God. 

Ook Tirza, een jonge meid uit een christelijk gezin, heeft ervaren dat een leven door sportministry kan veranderen. Zij ging zelf mee in een van de internationale projecten van Athletes in Action. Tijdens dit project kwam ze erachter dat zij helemaal niet goed wist wie God is en hoe een ‘christelijk’ leven er uit ziet. Tijdens haar sportministryproject leerde ze door de Bijbelstudies en van haar teamgenoten steeds meer over God en groeide ze enorm in haar geloof.

Niet alleen levens van mensen veranderen door sportministry, ook kerken leven op: veel kerken willen graag meer zijn dan een gebouw in de wijk. Door sportministry kan dat. Wij zien kerken veranderen van naar binnen gerichte organisaties in naar buiten gerichte gemeenschappen waarin aandacht is voor mensen in de wijk. Door te sporten op het veld in de wijk kwamen de leden van de Kerk van de Nazarener in Haarlem in contact met de wijkbewoners. De kerkleden zagen dat er behoefte was aan gezond eten en startten een groentetuin en een kerstpakketten actie. Jaarlijks krijgen vele wijkbewoners gezond eten en een goed gevuld kerstpakket. De kerkleden zien de effecten van het investeren in de wijk en zijn nog steeds actief op het sportveld. En de kerk heeft een belangrijke plek in de wijk.

Ons doel van sportministry is dat mensen God echt leren kennen. Daarom trainen we kerken en jongeren in sportministry. Sportministry beperkt zich daarom ook niet tot een week op het sportveld, maar gaat op en buiten het sportveld het hele jaar door. Trouw, liefde en geduld vormen de sleutels tot veranderde levens.

Kijk wat het effect is van sportministry in Nederland (de video is in het engels):

Wil jij meer weten wat AIA kan betekenen voor jouw kerk en wijk? Ga dan naar www.athletesinaction.nl

Verder Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Wilhelm & Anita Cnossen

Thema door Anders Norén